Släpp in ljuset i ditt hem

Det finns mycket forskning kring hur ljus påverkar vårt mående och vår hälsa. Och det är kanske inte särskilt förvånande att hur mycket ljus vi får påverkar hur vi kommer att må. Som nordbo är det väl ingen som inte känner till känslan av vinterdepression just mycket på grund av att dagarna är så mörka. Därför är också fönsterna och mängden ljus som kommer in i ens hem otroligt viktigt.

Ja vi alla vet hur trist det känns att dra upp rullgardinen en morgon och så är det alldeles grått och mörkt utanför. Vi mår helt enkelt bättre av att få ljus. Att komma ut under dagen och fånga det dagsljus som finns är viktigt. Men minst lika viktigt är det också att släppa in ljuset i sitt hem, vare sig det är i en lägenhet eller i ett hus. Därför är vilka fönster man har, hur stora dem är vilket ljus dem släpper in och vart på byggnaden dem sitter, så otroligt betydelsefullt.

Byte av fönster kan hjälpa ditt mående på vägen

Att byta fönster i din bostad kommer antagligen inte att mirakulöst ändra ditt mående i någon riktning, men det kan vara en investering som är bra för än långsiktigt. Just för att ljus är så extremt essentiellt för hur vi mår får fönster en så betydande roll för hur vi mår i vårt hem. Inredning och möbler i alla ära, men att få in ljus i sin bostad kan verkligen vara en game changer.

Så om du går i tankar om att förändra någonting i ditt hem är det kanske fönsterna du ska satsa på. Inte nog med att det kan ändra mängden ljus, hur rummen upplevs inifrån så ändrar det också intrycket av bostaden utifrån. Det är en förändring som verkligen kan ge lyster till vardagen.