Så kan du enklare kommunicera uppskattning och kärlek 

Att kommunicera med de man tycker om eller är intresserad av är allt annat än enkelt. Man kan ha svårt att hitta de perfekta orden för att förmedla vad man känner, eller så kanske man bara inte är den bäste med att förmedla känslor.  

Samtidigt så är detta jätteviktigt, dels i längre kärleksrelationer men även när man ska kommunicera med någon som man är intresserad av. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av några av våra bästa tips för dig som känner att du behöver lite hjälp på traven. Nyckeln till en bra relation är kommunikation, och med lite träning inom ämnet kan vem som helst briljera. 

Hitta vad din partner uppskattar  

En vanligt förekommande teori är att alla människor svarar olika på olika omtänksamma handlingar. Vissa känner sig sedda och omtyckta genom fysisk beröring, medans andra vill ha komplimanger och liknande. Det bästa sättet att hitta din partners “kärleksspråk” är genom att du helt enkelt frågar saker som “hur kan jag bäst få dig att känna dig uppskattad?” eller “tycker du att jag visar dig tillräckligt mycket kärlek”. 

Detta är frågor som kan kännas väldigt jobbiga att ställa, men som kan vara väldigt nödvändiga med jämna mellanrum. Om du inte får din partner att känna sig uppskattad och älskad är det ett problem som lätt kan bryta ner en relation över lite längre tid. Tänk på att det nästan alltid är viktigare att lyssna än att prata, men glöm inte att ställa frågor. Om ni känner att ni har saker som ni kan jobba på så är det första steget alltid en god och öppen dialog där ni är ärliga med varandra kring vad ni känner. 

Så kommunicerar du att du gillar någon  

Oavsett hur gammal man blir så är detta någonting som är väldigt svårt att göra. När man är intresserad av någon så kan det vara väldigt svårt att få fram det. Nervositet och att känna sig olustig kring det hela hör till det vanliga. Men om du har börjat se tecken på att han gillar dig, så kan det enda som krävs vara en fråga om ni ska ta ett glas vin någon kväll, eller om personen vill mötas upp på en promenad.  

Ett annat sätt att träffa en partner är ju att vända sig till nätdejting. Nätdejting har blivit ett väldigt vanligt sätt för svenskar att hitta en partner, och idag så finns det gott om hemsidor och appar att välja bland. Samtidigt så är det många som tycker att nätdejting kan vara lite krångligt och läskigt. Som tur är så finns det en hel del tips för nätdejting som hjälper dig att lyckas.