Om du ska skicka paket till USA – läs det här

Vi är många som har nära och kära som bor i USA. Det är sannerligen ett populärt land att flytta till. Det blir också vanligare att man säljer saker på internet som privatperson och skeppar till USA. Dessa två faktorer bidrar till att allt fler skickar paket till USA, men reglerna skiljer sig och så gör även priserna mot att skicka till ett europeiskt land. Det kan löna sig att läsa på. 

Antalet svenskar som har en vän eller släkting som flyttat till USA är väldigt många. Det är ett populärt land att plugga i och även att arbeta i. Man kanske har varit där på semester och sen förälskat sig i detta stora land. När man kommer hem börjar man direkt planera för en framtida flytt. 

Det är även vanligt att svenskar säljer saker online på sidor som Etsy och Ebay. Då når man en global publik, bland annat hela den amerikanska marknaden. Dessa två anledningar förklarar varför det skickas så många paket varje år från Sverige till USA. 

Att skicka ett paket till det landet skiljer sig något från om du skulle skicka till ett land som är med i EU. Det kostar även mer än vad det skulle kosta att skicka inom vår egen kontinent. 

Kolla upp priser och regler 

Om du vill skicka billigt paket till USA så jämför de priser de olika fraktbolagen kan erbjuda först. Det kan skilja sig stora summor och varje sparad krona är en krona du kan lägga på annat. Det finns regler som bör studeras när du vill skicka paket till hela USA

Dels handlar det om vilka varor du behöver betala tull och skatt för. Men det handlar samtidigt om alla de varor du inte får ta in i landet, ens via post. Genom att läsa igenom de regler som finns kan du spara tid och pengar.