Hitta en väg till att få råd till en road trip i sommar

Vad är väl mer fantastiskt än att svischa fram på vägarna i sommarsolen? Den totala friheten av att kunna köra vart man vill och när man vill. Men att köpa bil är inte billigt. Hur får man råd till att köpa bil egentligen?

Att köpa bil är någonting många drömmer om. Det har blivit allt vanligare att semestra i närheten av där man bor. Långa flygresor är inte längre lika aktuellt. Men att istället sätta sig i en bil och köra ut till en semesterort nära, det är lockande! Så hur får man råd till det?

Låna pengar till en bil

Många lånar faktiskt pengar till att köpa bil.  Det är ett sätt att finansiera stora köp som bilköp på. Moneezy Sverige listar flera olika alternativ för att låna pengar. Här går det att hitta information kring vad det innebär att låna från olika företag. Två saker är otroligt viktigt att tänka på om man ska låna pengar till bilen.

Det första är att se över din ekonomiska situation. Att låna pengar innebär extra kostnader om amorteringskrav, alltså krav på hur snabbt och hur mycket du ska betala tillbaka på lånet. Men också en viss procent ränta som du ska betala på den summa du lånar. Har du råd att betala tillbaka allting? Även om du själv läst på är det klokt att alltid rådfråga en expert innan du tar lånet.

Köp begagnat

Att köpa bil begagnat har väldigt många fördelar. Dels så är det såklart billigare. En bil förlorar väldigt mycket i värde när man köper den. Så om man köper en begagnad går det ofta att hitta billigt men hyfsat aktuella och bra. Dessutom kan det vara kul att leta runt efter klassiska märken eller modeller som inte är lika vanliga längre.

Eftersom det är så mycket billigare att köpa begagnad bil är det också betydligt lättare att spara upp pengar till själv. Gör en budget över din ekonomiska situation, över dina utgifter och inkomster. Därefter kan du själv se hur mycket du behöver spara varje månad för att ha råd med en begagnad bil.