Duschstol eller duschpall – underlättar badrumsbesöket

Om man har lätt för att bli trött i benen eller har lite dålig balans, så är en duschstol eller duschpall den perfekta lösningen när man är på badrummet. Man kan sitta då man borstar tänderna eller tvättar av sig inför natten. Men även då man ska ta en dusch. Dessa hjälpmedel inte bara underlättar men minskar risken för fallolyckor. 

När man blir äldre är det ofta orken och balansen blir påverkad. Man har inte samma uthållighet som tidigare och det snurrar lätt till med resultatet att man riskerar att tappa balansen. Badrum är klassiska platser där fallolyckor lätt sker. Om man har de problem vi nämnde s blir det inte lättare av att det kan vara blött på golvet. 

I dessa fall är duschstolar och duschpallar en väldigt bra lösning. Duschstol och duschpall är precis vad det låter som. Det är sittmöbler som man har i badrummet. De möjliggör att man kan sitta framför handfatet då man gör sig i ordning. De fungerar även i duschen då man tvättar sig. De är vattenbeständiga och blir allt populärare. 

Höjer säkerheten 

Dessa stolar och pallar minskar risken för fallolyckor markant. Om man har dålig ork och balans så är det något man sannolikt är orolig för att det ska hända. Men med de här hjälpmedlen så höjer man säkerheten och kan släppa den oron. 

Det kan vara bra att få hjälp att ställa in höjden på sin stol eller pall. En för hög eller låg sittyta skapar nya risker för fall och ska undvikas till varje pris. Sitsen ska vara i en höjd som du är bekväm med och lätt kan ta dig upp från samt sätta dig ned på. Med rätt hjälpmedel i badrummet så kan du tänka på annat än eventuella faror då dessa är eliminerade.