Behöver du mer tid? Här är 3 tips för dig

Tid är en av de sakerna som alla har begränsat av, och  det kan vara väldigt svårt att känna som att man har nog. Mellan jobb, vänner och familj känns det som man aldrig fått tid för hobbys, och alltid är det någon del av livet som man inte är ikapp med. I den här artikeln ska vi ta upp några snabba tips för hur du kan spara tid så att du har mer tid att spendera på det som spelar roll.

Digitalisera

Ofta gör vi saker digitalt av ana helt enkelt för att… Ja, för att det är en vana. Med nutida teknologi finns det dock mycket vi kan digitalisera. DU kan till exempel få din alarmklocka att ge dig dagens nyheter när du vaknar istället för att slösa tid på att läsa tidning. Du kan lyssna på en ljudbok istället för att läsa. Det finns många sätt digitalisering av ditt liv kan spara värdefull tid och energi.

Prioritera

Sanningen är att om du inte vet VAD du vill få gjort så kommer du aldrig att få gjort det. Så enkelt är det. Därför gäller det att du prioriterar vad som är viktigt så att du vet vad som faktiskt är värt att spendera tid på. Du kan skriva en lista av saker du spenderar tid med och sedan bestämma vad som är nödvändig, vad som är värt det och vad som bara är ett slöseri av tid.

Automatisera

Att automatisera kan ändra mycket. Det kan vara genom att du, om du t.ex. har vissa mejl du behöver skicka ut varje vecka, schemalägger dessa. Det kan också vara att du gör ett schema för dammsugning så att du vet att det blir gjort varje vecka. Automatisering är i stort sett vad som helst du gör för att se till att något blir gjort utan att du behöver tänka på det. Gör en google-sökning efter automatisering tips om du är intresserad.