Att utbilda sig på distans kan öppna upp nya dörrar inom yrkeslivet

Om du känner att du har kört fast i ditt yrkesliv eller att du skulle vilja pröva på någonting nytt och spännande inom ditt arbete så kan det vara en god ide att läsa någon form av utbildning. Antingen för att hitta någonting helt annat att arbeta med eller för att komplettera det man redan kan med nya färdigheter.

Men samtidigt så är det inte alla som har möjlighet att utbilda sig på på et universitet eller liknande. På grund av en lång rad anledningar kan det vara mer eller mindre omöjligt att flytta till en ny stad för att studera, medans andra inte har möjlighet att säga upp sig från sitt nuvarande jobb. Ett sätt att då möjliggöra en utbildning är genom att studera på distans.


Distansundervisning var förstasidesstoff under de värsta perioderna av pandemin, men faktum är att universitet länge har erbjudit olika varianter av distansundervisning. På så sätt så kan vem som helst i Sverige skaffa sig en utbildning oavsett var man bor någonstans. Man kan läsa allting från humanistiska ämnen till mer praktiskt tillämpningsbara ämnen såsom administration, och det är inte bara universitet och högskolor som erbjuder kurser av olika slag.

Att läsa på distans på universitetet

Om du vill läsa på distans via ett universitet så ansöker du precis som vanligt genom antagning.se, och hela antagningsprocessen går till på samma sätt som om du skulle läsa en utbildning på plats. Att läsa på distans på universitetet för oftast med sig en del saker som du behöver ha koll på innan du sättet igång med att studera.

Den första av dessa är att du inte kommer få bestämma över din egen tid. Utbildningar på universitetet sker i regel alltid under dagtid, någonting som gör det svårt att hänga med i utbildningen om man har ett heltidsjobb. Det kan även vara väldigt svårt att komma in på dessa utbildningar eftersom att det är många som vill läsa dessa kurser. Om du känner att en universitetskurs på distans inte fungerar för dig, eller om du bara vill läsa något kompletterande så kan en alternativ utbildare såsom Distansinstitutet passa perfekt.

Alternativa utbildare såsom Distansinstitutet

Men som vi nämnde tidigare så är det idag inte bara universitet som erbjuder möjligheten att utbilda sig på distans. Om man inte är ute efter en längre utbildning inom någonting akademiskt, utan istället snabbt vill kunna använda sig av kunskapen som man har skaffat så kan det vara klokt att vända sig till en alternativ utbildare såsom Distansinstitutet. Som namnet skvallrar om så är detta en utbildare som helt och hållet är fokuserad på att erbjuda sina elever utbildningar på distans.

Hos Distansinstitutet så kan man läsa en lång rad olika utbildningar såsom HR-specialist, projektledare och mycket mer. Kurserna är utformade för att läsas under en termin och leds av kvalificerade lärare med många års praktisk erfarenhet av allt som tas upp i kurserna. En sådan här kurs kan vara perfekt om du är ute efter att komplettera ditt CV med en spetskunskap som gör dig mer attraktiv för arbetsgivare.